Nieuws

30 november 2019

Weer 11 Sta Sterk kanjers erbij

Afgelopen woensdag was het weer feest in Heiloo. Dit keer geen Sinterklaasfeest, maar een Sta Sterk feestje. Maar liefst 11 deelnemers mochten het Sta Sterk diploma in Heiloo uit handen van trainer Helen Wildeboer in ontvangst nemen. De deelnemers afkomstig uit Heiloo, Alkmaar, Bergen, Bergen aan Zee, Limmen en Schermerhorn startten begin april in 2 groepen met de Sta Sterk training. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, meer durven, meer zelfvertrouwen, positiever denken en weten hoe te reageren in lastige situaties, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje. Ze werden zo omgedoopt tot Sta Sterk kanjer! Vervolgens werd dit gevierd met een lekker hapje en drankje met alle aanwezigen.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. "Ik kan nu positiever denken." "Ik laat me niet meer zomaar buitensluiten." "Ik durf nu dingen te vragen." Ook ouders zien deze mooie veranderingen. 

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers dus met recht trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's 8 van de 11 deelnemers en trainer Helen Wildeboer.» volledig nieuws