Nieuws

29 november 2015

Weer 4 Faalangst de baas diploma's uitgereikt in Heiloo

Deelnemers Faalangst de baas januari-maart 2015 ontvangen diploma.Afgelopen donderdagmiddag was het dan eindelijk zover: vier Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 weken hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Twee meiden en 2 jongens uit Heiloo en Alkmaar werkten de afgelopen weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, spreekbeurten, spreken voor en in de klas, het contact leggen met leeftijdsgenootjes of met hun frustratie als iets niet meteen lukt.

Ze gingen aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, samenwerkingsopdrachten, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk. Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad: meer zelfvertrouwen, positiever denken, minder frustratie en minder stress bij toetsen.

Vanmiddag lieten de deelnemers aan hun gasten zien wat ze zoal hebben geleerd over anders voelen, denken en anders doen. Daarna kregen zij allemaal na een persoonlijk woordje het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze jongens en meiden.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!» volledig nieuws