Nieuws

09 oktober 2023

Weer 5 brugklassers met meer vertrouwen hun middelbare schooltijd tegemoet

Begin juni startten 5 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen in Heiloo, Castricum en Bergen met de Stevige Stap training om met een goede dosis weerbaarheid en zelfvertrouwen de overstap naar de brugklas te kunnen maken. In deze minibrugklas moesten zij elkaar eerst leren kennen, groepsafspraken maken, samenwerken en dingen met elkaar delen en uiteindelijk afgelopen donderdag ook weer afscheid nemen van elkaar. 


Naast alles wat zij in de afgelopen lessen hebben geleerd was het samen komen in deze minibrugklas een mooie leerschool op zich. De deelnemers zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om hun zelfvertrouwen en positief denken te vergroten, hun lichaamstaal te versterken, lastige situaties zelf weerbaar op te lossen of sterk om hulp te vragen. Ook hebben ze kennis gemaakt met manieren om makkelijker te leren en hun huiswerk te plannen.

Op deze laatste les speelden we eerst het Brugklasspel. Daarna waren ouders welkom om de diploma-uitreiking bij te wonen. Daarna was het tijd voor een hapje en drankje om te vieren wat de deelnemers allemaal hebben geleerd. En nu op naar nog heel wat mooie jaren op de middelbare school!» volledig nieuws