Nieuws

03 oktober 2022

Zij staan sterk in de brugklas

Begin juni startten 3 kinderen uit groep 8 van basisscholen in Heiloo, Egmond aan Zee en Driehuis met de Stevige Stap training om met een goede dosis weerbaarheid en zelfvertrouwen de overstap naar de brugklas te kunnen maken. In deze minibrugklas moesten zij elkaar eerst leren kennen, groepsafspraken maken, samenwerken en dingen met elkaar delen en uiteindelijk afgelopen donderdag ook weer afscheid nemen van elkaar. Naast alles wat zij in de afgelopen lessen hebben geleerd was het samen komen in deze minibrugklas een mooie leerschool op zich. De deelnemers vormden een mooi groepje waarin ze ook elkaar bevroegen en elkaar inzicht gaven in hun eigen gedrag. 

De deelnemers zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om hun zelfvertrouwen en positief denken te vergroten, hun lichaamstaal te versterken, lastige situaties zelf weerbaar op te lossen of sterk om hulp te vragen. Ook hebben ze kennis gemaakt met manieren om makkelijker te leren en hun huiswerk te plannen.

Op deze laatste les speelden we eerst het Brugklasspel. Daarna stapten de deelnemers hun succeslijn uit ten aanzien van hun leerwensen. Alle 3 vonden ze dat ze gegroeid waren op het gebied van hun leerwensen: nee zeggen, huiswerk plannen, voor jezelf opkomen en vrienden maken. Een heel mooi resultaat dus, waar de deelnemers trots op kunnen zijn.

Na de diploma-uitreiking was het tijd voor een hapje en drankje om te proosten op deze mooie resultaten.
En toen was het dan toch zover: het afscheid. Telefoonnummers werden uitgewisseld, want dat is het mooie van deze tijd: je kunt nog makkelijk contact houden. En nu op naar nog heel wat mooie jaren op de middelbare school!

(Op de foto de 3 deelnemers)» volledig nieuws