Nieuws

21 december 2023

Zij zeggen nu 'dag' tegen hun zorgen! Weer 4 Faalangst de baas diploma's in Heiloo

Begin oktober startten er 4 meiden uit de groepen 5 t/m 8 van verschillende scholen in Heiloo, Limmen en Castricum vol spanning aan de Faalangst de baas training. De eerste belangrijke en spannende stap was gezet: de uitdaging aangaan om je angst te overwinnen.  

Tien weken zijn ze hard bezig geweest hun faalangst te overwinnen. Meer contact durven zoeken met anderen, fouten maken niet erg meer vinden, durven praten voor de klas, je rustig voelen voor of bij een toets of presentatie, niet meer bang zijn of een ander je haar of kleding wel mooi vindt. Daar ging het voor de deelnemers om.

De weg naar de 10e les was soms hobbelig. Het huiswerk werd regelmatig vervloekt en gedachten als: het werkt toch niet, staken soms de kop op. Maar... ze hielden vol met hele mooie resultaten tot gevolg. Bij de een is er nu het inzicht dat de eigen niet helpende gedachten zorgen voor de angst en dat het omzetten naar meer helpende gedachten een belangrijke sleutel is. De ander is al een paar stappen verder en past het geleerde al toe in de praktijk. Allemaal hebben ze een mooie groei doorgemaakt. 


Tijdens deze laatste les lieten de deelnemers in een presentatie aan hun gasten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Er werden rollenspellen gespeeld waarin de invloed van niet-helpende en helpende gedachten op het gedrag te zien was. Twee deelnemers die met de training waren gestart, omdat ze presenteren zo eng vonden, kozen er bovendien bewust voor om tijdens de afsluiting hun wensdoos aan de gasten te presenteren. Deze dozen maakten alle deelnemers tijdens de training. Op de buitenkant een positieve weergave van jezelf en in de doos een plek om alle tijdens de training gekregen hulpmiddelen om je faalangst de baas te worden in op te bergen. 

Niet alleen trainer Helen Wildeboer en stagiaire Nicole Zweepe zijn enthousiast over de stappen die de deelnemers hebben gezet, ook ouders, juffen en zelfs opa's en oma's zijn blij met de groei die hun kind, leerling of kleinkind heeft doorgemaakt."
"Onze dochter spreekt weer vaker af met vriendinnen." "In plaats van in haar normale kleding en met haar haar in een staart durfde onze dochter nu in een mooie jurk en opgestoken haar naar school voor het kerstdiner." "Mijn leerling laat zich meer zien en horen in de groep, haar blik is meer open, ze lacht meer en durft ook makkelijker andere leerkrachten aan te spreken." "Mijn kleindochter staat veel sterker, is minder onzeker en blijer." "Mijn leerling durft nu haar eigen mening te geven en is zelfs een voorbeeld voor een andere leerling die aangaf dat ze zo rustig en zeker overkomt."

De meiden konden dus terecht trots hun Faalangst de baas diploma in ontvangst nemen. Na een gezellig hapje en drankje in  de bar werden er telefoonnummers uitgewisseld en zat de training er dan echt op. 

Weer 4 deelnemers sterker in hun schoenen, minder bang en met minder zorgen het nieuwe jaar tegemoet.

Ook in 2024 staat er weer een Faalangst de baas training op het programma. Wil je dat ook jouw kind of leerling "dag" kan zeggen tegen zijn/haar zorgen? Bel gerust voor nadere informatie of een intake met trainer Helen Wildeboer. 



» volledig nieuws