Nieuws

12 mei 2020

Weerbaar en vol vertrouwen naar de brugklas in Coronatijd: Stevige Stap training

Rare tijen zijn het. Wie had bij de start van het schooljaar kunnen bedenken dat de kinderen in de periode maart-mei maar liefst 8 weken vanuit huis onderwijs zouden krijgen. Gelukkig zijn de scholen gisteren weer deels open gegaan en is er voor veel kinderen nu weer de mogelijkheid om vrienden te zien en samen te spelen. We zouden haast vergeten dat er ook een groep kinderen is die over een paar maanden hun vertrouwde school vaarwel zeggen en de overstap gaan maken naar de brugklas. Hun afscheidsperiode van de basisschool loopt helemaal anders: geen kamp, een versimpelde/aangepaste versie van de musical. 

De oversatp naar de brugklas zal voor deze groep kinderen weer een nieuwe fase zijn waarin ze geconfronteerd worden met veel nieuwe dingen, In dit geval zijn dat: andere klasgenoten, (veel) nieuwe docenten, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk.

Zeker in deze tijd waarin het coronavirus rondwaart en dit allerlei veranderingen en onzekerheden voor de kinderen met zich meebrengt kan een extra steuntje in de rug bij deze overstap welkom zijn, Is uw kind onzeker en ziet hij of zij tegen de overstap op? Twijfelt uw kind of en hoe nieuwe vrienden te maken? Vraagt u zich af of uw kind deze overstap goed kan maken? Dan kan de Stevige Stap training, die binnenkort van start gaat, uw kind verder helpen.

De Stevige Stap training is specifiek bedoeld voor kinderen die niet zoveel zelfvertrouwen hebben, onvoldoende sociaal weerbaar zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zetten van deze stap. In de Stevige Stap training krijgen de deelnemers praktische handvatten om op een goede manier op te komen voor zichzelf en om te gaan met lastige situaties zoals: jezelf presenteren in een nieuwe groep, je eigen mening hebben en geven, feedback geven en krijgen, conflicten oplossen, omgaan met groepsdruk, etc. Daarnaast krijgen zij handvatten aangereikt over hoe om te gaan met het plannen, organiseren en leren van het huiswerk.

De training bestaat uit 10 lessen van 75 minuten en twee ouderbijeenkomsten waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan hoe u uw kind kunt ondersteunen. De eerste 5 lessen vinden plaats vóór de zomervakantie om zo de deelnemers goed voorbereid en met vertrouwen hun overstap te laten maken, waardoor zij hun plek in de nieuwe groep makkelijker kunnen verwerven. De tweede 5 lessen vinden plaats na de zomervakantie tijdens de eerste weken op de nieuwe school, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de kinderen direct te ondersteunen in hun nieuwe situatie. De groep bestaat slechts uit maximaal 6 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor individuele leerpunten. Er zijn nog 2 plaatsen vrij in de groep die start op donderdag 4 juni van 17.00 - 18.15 uur.
Uiteraard worden voor en tijdens de les alle hygiëneregels zoals gesteld door het RIVM nageleefd. 

Wilt u weten wat de deelnemers de afgelopen 3 jaren van de training vonden?

https://www.yosoyheiloo.nl/pos...

https://www.yosoyheiloo.nl/pos...

https://www.yosoyheiloo.nl/posts/brugklassers-trot...

Interesse? Neem gerust contact op met trainer Helen Wildeboer voor nadere informatie of een afspraak voor een intakegesprek: 06-53 53 92 19 of info@yosoyheiloo.nl.» volledig nieuws